Popularni postovi

Gatanje kartama

GATANJE POMOĆU KARTI PUNOG ŠPILA



Za početak je važno da nabavite karte koje će služiti samo u svrhe gatanja. Svako treba da ima svoj špil karata za gledanje i ne treba nikome da ih se pozajmljuje. 

Svaka karta je u vezi sa nekim zodijačkim znakom ili planetom.

Značenje karata,herc,tref,karo i pik

Herc - Element vode vlada ovim špilom i odgovara astrološkim znacima: Raku, Škorpiji i Ribama. Simbol je senzibilnosti, subjektivnog doživljaja stvarnosti, zaljubljenosti, iluzija, idealizma, doma, porodice, braka, seksualnosti, intuitivnosti, umjetničkih sposobnosti. Herc karte uvek nagovještavaju da bi nešto dobro moglo da se dogodi, dobar ishod posla, ljubavne veze, mogućnost dobro sklopljenog posla, sklapanja braka. 

Kada stoje pored loših karata, posebno iz serije pik, mogu označiti ljubavne probleme ali uz njih uvijek postoji mogućnost srećnog obrta. Mogu značiti veliku sreću i emotivno ispunjenje.

Tref - Sadrži u sebi element vatre i odgovara vatrenim znacima zodijaka: Ovnu, Lavu i Strelcu. Simbol je pokretačke energije, vitalnosti, brzine, ljutine, odlučnosti, inicijative, plemenitosti, kreativnosti, strasti. Kada se u otvaranju karata nađe mnogo tref karata, osoba pravi velike planove u životu i žuri joj se da ih što pre ostvari. Ako su mnoge karte u obrnutom položaju, još uvijek nije došlo vrijeme da se pristupi realizaciji onoga što karte simbolizuju i nagovještavaju ili će doći do kašnjenja u izvršenju planova.

Karo - Odgovara elementu zemlje u astrologiji i znacima Biku, Devici i Jarcu. Simbolizuje novac, posao, karijeru, praktičnost, dom, zdravlje, ambiciju, odgovornost. Mogu simboliziovati i odlučnosti ali i sporost, sve zavisi pored kojih karata se nalaze. Kada karo preovladava u otvaranju karata, treba na probleme gledati s praktične strane ili to može značiti da je osoba previše okupirana svakodnevnim problemima. Označava moguće zdravstvene probleme.

Pik - Element vazduha vlada ovim špilom i odgovara Blizancima, Vagi i Vodoliji. Simbolizuje potrebu za donošenjem odluka, nove ideje, potrebu za promjenom, pronicljivost, neraspoloženje, bolest, neprijatne obrte, krize, rastanke, dogovore, otvorene neprijatelje, rivale. Kada u otvaranju karata preovladavaju karte pik, ukazuju na manjak optimizma, na strah od neuspjeha i na potrebu za sagledavanjem problema iz drugog ugla, traženje novih rješenja. Obrnuto postavljene pik karte u velikom broju pri otvaranju nagoveštavaju nervnu prenapregnutosti, neraspoloženje i prisutno, otvorenim ili prikrivenim neprijatljeima, problemima.


Ukoliko pri otvaranju karata preovladaju herc karte trebalo bi da budete oprezniji kod donošenja odluka i da više koristite razum nego osjećanja. 

Ako preovladavaju obrnuto postavljene herc karte previše ste subjektivni i zbog toga možete doći u sukob sa okolinom ili biti nezadovoljni u ljubavnom i društvenom životu.

Ovo bi bilo dovoljno za prve časove pa uskoro ide drugi dio.

tags:gatanje kartama,