Popularni postovi

GLEDANJE U ŠOLJICU

GLEDANJE U ŠOLJICU -  I DIO

Ukratko o gledanju u šoljicu

Vještina proricanja gledanjem ili čitanjem iz šolje potiče još iz stare Kine. U drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz kafe već iz čaja. 

Na evropskim prostorima posebnu pažnju gledanju u šolju pridavali su stari Rimljani, a i u Italiji se ova tradicija zadržala do današnjih dana.
 U novijoj historiji, kafa postaje vrlo rasprostranjen napitak i zamenjuje čaj, pa se sada skoro u svim dijelovima svijeta sudbina čita iz kafe.

Da biste postali dobar čitač simbola koje ispisuje kafa po šolji, potrebna vam je:
- dobra intuicija,
- dobro poznavanje simbola i naravno
- dobar vid. Takodje, morate znati i pripremni ritual kako bi se u šolji potpuno "oslikala" vaša sudbina.

- Šolju treba da držite u desnoj ruci dok pijete kafu. Poželjno je da njena unutrašnjost bude bijele boje kako bi bio bolji kontrast izmedju podloge i simbola koje formira talog kafe.

- Po nekim metodama "pripreme za čitanje iz šolje", kafa se mora popiti iz tri ili sedam gutljaja. Ovo je već pitanje vašeg izbora - možete ali i ne morate tako postupiti. Pošto je popijete, šolju nipošto nemojte da okrećete kako bi talog pokrivo njene unutrašnje strane, već samo treba da napravite kružni potez sdesna na lijevo i da šolju prevrnete.
Ostavite je nekoliko minuta da se preostale kapi kafe iscijede na tacni, papiru ili tkanini.

- Nipošto nemojte sušiti šoljicu tako što ćete je pritiskati više puta na upijajućoj podlozi, time ćete poremetiti formiranje figura i obrisa na spoljnoj ivici šolje koje su inače vrlo bitne za predvidjanje.

- Čitač šolju drži tako da drška bude sa desne strane.

Opis  važnosti unutrašnjosti šolje

Dio oko drške i lijeva strana od drške predstavlja osobu kojoj se čita.
Lijeva strana od drške do polovine lijeve strane šolje je vreme koje upravo prolazi, druga četvrtina lijeve strane od drške je vrijeme koje upravo dolazi, desna strana šolje od drške je ljubavni partner, suprug, supruga.
Bliže spoljnoj ivici šolje su sadašnjost i bliska budućnost, a ka dnu šolje je daleka budućnost. Samo dno šolje predstavlja nesrećnu oblast.

-kako izgleda talog i opis figura

1. Ukoliko je šolja ispunjena jasnim figurama koje čine bogat reljef, znači da se radi o osobi koja ima vrlo dinamičan život ili je, pak, u fazi burnih zbivanja.

2. Ako je šolja ispunjena sitnim i vrlo preciznim figurama, radi se o pronicljivoj osobi koja tačno zna šta radi. Svaki njen potez je isplaniran.

3. Simboli koji se nalaze u blizini drške predstavljaju dogadjaje koji će se zbiti u kući osobe kojoj se čita. Neki čitači tumače sve figure koje su lijevo od drške kao blisku prošlost u vezi sa kućom, a figure koje su desno kao blisku budućnost, takodje u vezi sa kućom.

4. Nipošto ne smijete zanemarivati veličinu simbola. Velikim dobro izraženim simbolima morate pridavati veći značaj nego sitnim i jedva vidljivim.

5. Ako je talog kafe u šolji tamnosmedje boje, neproziran, radi se o samouverenoj osobi.

6. Ako je talog kafe u šolji svetlosmedje boje proziran, osoba je sigurno vrlo uznemirena i nezadovoljna. Psihološki gledano, ona je pretjerano emotivna i osjetljiva.

7. Ne treba se uznemiravati ukoliko odmah ne budete imali uspjeha u "gledanju u šolju"- za savladavanje ove vještine treba vam vremena, strpljenja i dosta iskustva.

8. Jako je važno povezivati figure koje se oslikavaju u šolji, naravno, zavisno od njihovog značenja. Moraćete da vježbate, ali ukoliko imate dobru intuiciju vrlo brzo ćete postati dobar čitač sudbine.



I meni se desilo više puta kada gledam u šoljicu da pogodim tačno ono što se osobi kojoj se gleda dešava u životu,kao i probleme koji je čekaju.Da li je veza figura stvarna veza ili slučajnost ne treba ni provjeravati nema dokaza a malo zabave nije na odmet,pa ako se nešto i ostvario ako je dobro onda neka ga.Meni se ovo  svidjelo kao zabava i upoznavanje novih osoba,a neki će vidjeti zaradu u svemu tome.


tags:gatanje ,astrologija,proricanje sudbine,gledanje u grah,u dlan,karte,šoljicu,kašike,razne magije,...